Κλίση κεφαλιού προς τα εμπρός

Woman at office, neck pain and burnout, night work and fatigue with deadline, spine and bad posture

Μια κλασική απόκλιση από τη σωστή θέση της σπονδυλικής στήλης είναι η κλίση του κεφαλιού προς τα εμπρός. Παράγοντες του σύγχρονου τρόπου ζωής, όπως η αυξημένη χρήση του κινητού τηλεφώνου, η πολύωρη καθιστική θέση με εργασία στον υπολογιστή ή διάβασμα, σε συνδυασμό με την έλλειψη σωστής σωματικής άσκησης, ευνοούν την εξέλιξη του προβλήματος αυτού από πολύ νεαρή ηλικία αρκετές φορές, οδηγώντας κυρίως σε πόνο στον αυχένα, πονοκεφάλους, ζαλάδα.

Η επανεκπαίδευση της σωστής στάσης σώματος και η εξατομικευμένη άσκηση αποτελούν τον βασικό τρόπο περιορισμού των συμπτωμάτων και επαναφοράς της ορθής στάσης σώματος. Οι ασκήσεις που θα βοηθήσουν περιλαμβάνουν διάταση των θωρακικών μυών και μυών του πίσω μέρους του αυχένα και ενδυνάμωση των καμπτήρων μυών του αυχένα και μυών του πάνω μέρους της πλάτης. Απαιτείται δηλαδή ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τις μυοσκελετικές ανάγκες του ασκούμενου, που να περιλαμβάνει διάταση, ασκήσεις κινητικότητας και ενδυνάμωσης.

Σε περίπτωση βέβαια πόνων ή άλλων συμπτωμάτων, πριν την έναρξη άσκησης, απαιτείται η πρηγούμενη επίσκεψη στον γιατρό μας ή και στον φυσικοθεραπευτή, αν κρίνεται αναγκαίο.

Shot of a young woman completing bridge exercises during a class
The instructor does exercises on the reformer, a beautiful girl trains on the modern reformer
Author
Enjoy Practice

Enjoy Practice

Popular Post

Κάνε κράτηση

EVENT

8-9 June 2024
“The Integrity Of Our Sacred Spine”

A holistic look at the structure, function and energetic effects of the common thread in all yoga asana styles and techniques – our spine! Our modern lifestyle exacerbate the ill effects of poor posture, mental stress and spiritual discontent and our spine bears the burden of these stressors.