Αναζήτησε τη σιωπή

Man in yoga pose, zen meditation at sunset.

Ζούμε σε μια εποχή που διαρκώς ασχολούμαστε με κάτι. Εργαζόμαστε τις περισσότερες φορές υπό συνθήκες πίεσης, κινούμαστε διαρκώς και καλούμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας να διεκπεραιώσουμε πάρα πολλές δραστηριότητες. Μέσα σε αυτή την πίεση οι περισσότεροι άνθρωποι φτάνουμε να νιώθουμε άβολα όταν δεν έχουμε να κάνουμε κάτι, σαν κάτι να μην πηγαίνει καλά. Μάλλον όμως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε και να ψάξουμε να βρούμε την ισορροπία μας ανάμεσα στη δράση και την ανάπαυση. 

Η σιωπή είναι δύναμη, συνειδητοποίηση και πηγή άφθονης ενέργειας και δημιουργικότητας. Μέσα στη σιωπή βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν, άλλες φορές συνειδητοποιούμε ότι αυτό που μας απασχολούσε δεν είναι τελικά και τόσο σημαντικό, σχεδόν πάντα στη σιωπή καταπραύνεται ο θυμός και συγχωρούμε. Αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό μας απλά να υπάρχει στη σιωπή, χωρίς να κάνει κάτι, αρχίζουμε και παρατηρούμε πράγματα γύρω μας που δεν βλέπουμε όταν τρέχουμε συνεχώς. Παρατηρούμε την ομορφιά της φύσης, ακούμε τη μουσική που παράγεται από αυτήν και συνειδητοποιούμε ότι η ζωή υπάρχει ανεξάρτητα από εμάς και τις δουλειές μας και είναι πολύ όμορφο απλά να είσαι παρόν. 

Δεν είναι όμως εύκολο να χαλαρώσεις στη σιωπή. Θα νιώσεις άβολα στην αρχή, ίσως τύψεις που δεν είσαι παραγωγικός αυτή την ώρα, στο μυαλό σου θα τριγυρνάνε ένα σωρό σκέψεις και προβληματισμοί. Μην αποθαρρυνθείς, χρειάζεσαι λίγο ακόμα χρόνο να εξοικειωθείς με τη σιωπή και θα χαλαρώσεις. Επίτρεψε στον εαυτό σου καθημερινά να κάθεται στη σιωπή για μερικά λεπτά. Κλείσε τα τηλέφωνα, τα πολλά φώτα και κάθισε σε έναν ήσυχο χώρο ή βγες στη φύση και απλά απόλαυσε αυτόν τον χρόνο χωρίς να έχεις επιδιώξεις. Δεν θα αργήσεις να συνειδητοποιήσεις πόσο σημαντικό δώρο έχεις προσφέρει στον εαυτό σου.

Author
Enjoy Practice

Enjoy Practice

Popular Post